Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Lloyd Banks - životopis

Americká hip-hopová scéna a všetko okolo nej

27 Mar 2009, 19:08

Lloyd Banks pravým menom Christopher Lloyd sa narodil 30. apríla roku 1982 v Baltimore, Maryland a vyrastal v štvrti South Side Jamaica Queens. Jeho matka pochádza z Puerta Rica a otec bol Afroameričan. Banksový rodičia sa nikdy nezosobášili a boli veľmi mladí keď sa Lloyd narodil. Jeho otec trávil väčšinu času vo väzení, takže Banksová matka bola na úlohu rodiča sama. Lloyd Banks ako najstarší spomedzi svojich bratov bol niekedy nútený postarať sa o nich.

Lloyd navštevoval školu menom August Martin High School v Queense,z ktorej ho ako 16 ročného vyhodili.Banksov talent sa prejavil už detstve. Ako malý písal poviedky a taktiež začal s písaním prvých textov. K rapu sa dostal veľmi skoro, začal freestylovať a battlil v mnohých lokálnych kluboch.Tam vystupoval spočiatku pod pseudonymami ako Gang Green, Blue Hefner či Boy Wonder. Nakoniec si vybral meno Banks (po svojom starom otcovi) a ponechal si aj svoje občianske priezvisko Lloyd.

Banks vyrastal v prostredí v ktorom vyrástali aj Tony Yayo a 50 Cent. Netrvalo dlho a o Lloydovi sa dozvedeli veľmi skoro.Spočiatku spolu predávali drogy.Trávili spoločne veľa času,dobre si rozumeli a rešpektovali jeden druhého.Po čase 50 Cent,Lloyd Banks,Tony Yayo a Sha Money XL si založili skupinu menom G-Unit.Neskor k sebe pribrali nových členov ako Bang Em Smurf a Domination.

Zatiaľ čo 50 a Yayo koncertovali,Banks na sebe pracoval.Zoznámil sa s mnohými producentmi a začal s vydávaním mixtapov.V r.2001 bol postrelený dvoma ranami,no našťastie to nebolo nič vážne.

Banks dostal priestor na mixtapoch ako Guess Who´s Back, 50 Cent is the future, No Mercy No Fear.Ako člen G-Unit sa stáva členom labelu Aftermath.Objavuje sa v klipoch k hitom ako Wanksta, In Da club kde sa postupne dostava do povedomia ludi.

Po úspešnom debute 50 Cent Get Rich Or Die Tryin prichádza k nahrávaniu spoločného albumu celej skupiny,Beg For Mercy.Lloyd sa na ňom predstavil napr.v skladbe Smile,ktorou si získal nových fanúšikov.

V r.2004 začal s nahrávaním svojho debutového albumu Hunger for More.Objavili sa na ňom mená ako Dr.Dre, Sha Money XL, Eminem, 50 Cent, Natte Dogg, Tony Yayo či The Game.Celkovo sa z neho predalo viac ako 2 milióny kusov čo mu vynieslo platinu.V tom istom roku získal Banks aj ocenenie pre najlepšieho mixtapeového umelca.

Lloyd Banks bol so svojím úspechom spokojný a venoval sa G-Unit. Spoločne s ostatnými členmi tvorili a koncertovali. Žili spolu ako rodina.Banks pokračoval vo svojej tvorbe a spustil popri sérií G-Unit Radio aj svoju sólo sériu mixtapeov s názvom Mo' Money In The Bank.

Lloyd bol v G-Unit vždy tichým členom. Často pôsobí znudene a veľmi flegmaticky. Svoju skupinu podporuje za každých okolností pri každom probléme, úspechu, neúspechu či rozhodnutí.

Po čase prišiel prvý veľký problém a to vyhodenie The Gamea zo skupiny. Problém sa týkal aj Lloyd Banksa ktorý si s Gameom veľmi nerozumel.Rapper z Comptonu,ako nováčik v skupine, mal pocit že nedostáva zaslúžený rešpekt a uznanie ako aj ostatní členovia skupiny.Ako tvrdí Banks,Game žiarlil na úspech mojho albumu a často vyhlasoval že má lyrickejšie texty ako ja (Game mal žiarliť aj na cenu ktorú získal Banks v r.2004 pre najlepšieho lyrického umelca).

Aby tých problémoch nebolo málo, v r.2005 sa s Young Buckom (ďalši člen skupiny G-Unit) viezli v aute v ktorom sa nachádzali zbrane.Auto bolo zastavené policajtmi a podrobené kontrole.Následne boli obaja podrobení výsluchu a polícia to začala vyšetrovať.V aute boli nájdené dve zbrane z ktorých bola jedna nabitá.Keďže zbrane nepatrili Banksovi ani Buckovi žaloba bola stiahnutá.

Banks sa pomaly púšťal do nahrávania svojho druhého albumu ktorý sa mal volať The Big Withdraw.Tento album ale nikdy neuzrel svetlo sveta,aspoň nie oficiálne.Banks tento ešte nedokončený album predstavil dvom pekným ženám.Keď Banks odišiel na záchod,ukradli mu ešte nedokončený album,ktorý sa na druhý deň objavil na internete.

Banks mal veľmi málo času a začal s nahrávaním nového albumu,ktorý sa mal volať Rotten Apple.Lloyd si pri tejto príležitosti nechal vytetovať na chrbát Sochu Slobody so zbraňou v ruke.Album vyšiel 10. októbra roku 2006 a debutoval s predajnosťou v prvom týždni 246 000 kópií.Album nemal taký komerčný úspech ako Hunger for More.V tom istom roku je Banks nominovaný za najlepší featuring na BET Hip-hop Awards odkiaľ si nakoniec aj odniesol ocenenie za najlepší featuring k skladbe Touch it od Busta Rhymesa.

Pri vydaní albumu Rotten Apple The Game zaútočil na Banksa a celú G-Unit tvrdými dissmi.Banks reagoval freestylom v Rap City.Dočkal sa odpovede v podobe skladby Sound Scan v ktorej si Game robil srandu z Banksa,jeho slabého predaja.Banks na tento diss odpovedal na mixtape Mo' Money In The Bank Pt. 5: Gang Green Season Continues skladbou Show Time (Bitch Advocate). V songu sa Banks zmienil o tom, že 50 Cent napísal polovičku Gameového albumu (The Documentary) a robil si srandu z jeho samovražedných myšlienok.

Po svojom sólovom turné mal Banks ťažké obdobie. Na začiatku roka mu zomrel otec, musel sa vyrovnáť s mainstreamovým neúspecom albumu a jeho matka mala vážne zdravotné problémy. Taktiež mu zomrel priateľ, ktorý bol zastrelený. Šepkalo sa o Banksovom tichom odchode,ako aj o možnom vyhodení.

Navzdory týmto tvrdeniam sa Banks ukázal po boku G-Unit opäť v lete roku 2007 (napr.vo videoklipoch k Fiftyho albumu Curtis,zúčastnil sa beefov medzi G-Unit a Cameronom,či Fat Joeom a zúčastnil sa aj veľkého svetového turné).Spolu s Unit začiatkom roku opäť spustili svoju novú mixtapeovú sériu s názvom Return of the Bodysnatchers alebo inač známu aj ako Thisis50.com. Banks sa na týchto skladbach ukázal ako kedysi za čias Hunger for more.Po mixtapoch sa Banks púšťa s G-Unit do nahrávania druhého spoločného albumu s názvom Terminate on Sight.Spúšťa svoje ďalšiu sólovú mxitapeovú sériu s názvom 5 and Better Series. Mixtapy z tejto série vychádzajú každý mesiac a Banks si získava späť fanúšikov.

V r.2009 má vyjsť jeho tretí album s názvom Gang Green.
Obrázok užívateľa
dr.dre
V.I.P.
Rank:
V.I.P.
Príspevky:
4829
Poďakovania:
9
Registrovaný:
19.11.2008
Bydlisko:
Section.80

28 Sep 2009, 17:42

Lloyd Banks pravým menom Christopher Lloyd sa narodil 30. apríla roku 1982 v Baltimore, Maryland a vyrastala v štvriach South Side Jamaica Queens. Jeho matka pochádza z Puerta Rica a otec bol afroameričan. Banksový rodičia sa nikdy nezosobášili a boli veľmi mladý keď sa Lloyd Banks narodil. Jeho otec trávil väčšinu času vo väzení, takže Lloyd Banksová matka bola na úlohu rodiča sama. Lloyd Banks ako najstarší z pomedzi jeho bratov bol niekedy nútený sa starať o svojich bratov keď jeho matka nebola schopná niečoho takého.

Banksov talent pre tvorbu sa objavoval už v jeho detstve. Ako malý písal poviekdy a taktiež začal s písaním textov. K rapu sa dostal veľmi skoro a presadil sa v mnohých uliciach už ako veľmi mladý s rapom. Banks neustále freestyloval a battlil v mnohých lokálnych kluboch. Veľmi rýchlo sa stal známym v okolí a bol veľmi rešpektovaným súperom.

Lloyd Banks vyrastal v prostredí v ktorom vyrastal na rohoch ulíc na ktorých vyrástali Tony Yayo a 50 Cent. Netrvalo dlho a o Banksovi sa dozvedeli veľmi skoro. Spoločne si všetci sadli a začali rapovať. Lloyd Banks navštevoval školu menom August Martin High School na Queense. Banks bol tak pracovitý a usilovný, že aj keď bol v škole, tak stále niečo písal, keď mu niečo prišlo cez myseľ. Skôr než Banks dospel v jeho 16 roku bol vyhodený zo školy.

Pre úspech si musel Lloyd Banks vymyslieť aj nejaké meno ktorým by sa prezentoval. Vystupoval pod menom Gang Green, Blue Hefner, Boy Wonder ale stále mu presne nesedeli. Keďže ho rap bavil a chcel v ňom byť tak si zvolil meno Banks po svojom starom otcovi. Celé to vylepšil pridaním svojho priezvyska Lloyd a dokopy mu vzniklo meno Lloyd Banks.

Spoločne s 50 Centom a Tony Yayom trávili veľa času predávaním drog a sprevádzali ich časy kriminality a mnohých nástrach ulíc. Spoločne sa im darilo a rozumeli si výborne. 50 Cent si Lloyd Banksa tak obľúbil, že mu pripradal ako jeho syn a spolu s Tony Yayom a Sha Money XL založili spoločnú skupinu menom G-Unit.

Táto pouličná skupina menom G-Unit si získvala rešpekt okolia veľmi rychlo a pričlenila členov ako Bang Em Smurf a Domination. V období vydania prvého Fiftyho debutu menom Power of the Dolar bol po úspešnom songu How 2 Rob Fifty priam odstrelený na scénu a zúčastnil sa turné ako sú Nas Promo Tour, The Cash Money Tour a The Ruff Ryders Tour.

Ako pomocník k Fiftymu sa pridal Tony Yayo, ktorý ho sprevádzal. Tony Yayo bol v tej dobe starší a skúsenejším umelcom než Lloyd Banks. Zatiaľ čo títo dvaja vystupovali Lloyd Banks sa nezávisle zlepšoval v svojej tvorbe. Za túto dobu sa Lloyd Banks zoznámil s mnohými producentmi a ukázal sa ako veľmi úspešný umelec aj na scéne mixtapeov.

50 Cent bol postrelený 9 krát v roku 2000 približne v období vydania jeho prvého albumu. V roku 2001 bol Lloyd Banks postrelený dvoma ranami. Nešlo o smrteľné zranenia a ani tieto dve guľky ho nezastavili v jeho tvorbe a napredovaní. Po týchto incidentoch sa celá G-Unit spojila a pustili do mixtapeov hry.

50 Cent, Tony Yayo a Lloyd Banks si spoločne získavali rešpekt a dobíjali si miesto za miestom a stali sa vládcami mixtapeovej hry. Lloyd Banks zažiaril na každom songu slávnych mixtapeov ako sú Guess Who´s Back, 50 Cent is the future, No Mercy No Fear a podobne.

Lloyd Banks s G-Unit stretávajú Young Bucka kedy prichádza Cash Money skupina do New Yorku na koncert. 50 Cent bol zaujatý Buckovým rapom natoľko, že ho dostal na svoju stranu. Po úspešnom podpísaní zmluvy s Aftermath sa stal 50 Cent novým členom tohto veľkého nahravateľstva a spolu s ním aj G-Unit. Oficiálne sa týmto prechodom pod Aftermath dostáva do G-Unit Young Buck.

Lloyd Banks a Tony Yayo sa ukazujú v klipoch Wanksta, In Da club kedy ich spoznáva celý svet. Začiatkom roku 2003 vychádza veľký 50 Centov debutový album Get Rich or Die Tryin´. Lloyd Banks sa objavil na skladbe Don't Push Me, kde sa o ňom dozvedá celý svet.

Album uspel vo všetkom a spolu s ním zažiarili členovia G-Unit. Po úspechu 50 Cent zakladá svoj vlastný nahravateľský label menom G-Unit Records. Začalo sa veľké nahrávanie albumu G-Unit pod názvom Beg for mercy. Gangsta rap ktorý preslávil 50 Cent s jeho G-Unit si získal veľmi veľa fanúšikov. Na začiatku nahrávania skladieb pre album Beg for mercy bol Tony Yayo zatknutý za nelegálne držanie zbrane. Fanúšikovia stále žiadali album G-Unit naďalej a bolo teda potrebné ho nahradiť. Náhradou sa stal nový člen Young Buck.

Album Beg for Mercy bol nakoniec skôr vypustený z dôvodu nedočkavosti fanúšikov a zožal veľký úspech v podobe 5 miliónov predaných kópií. S polu s G-Unit viedli kampaň Free Yayo na oslobodenie Tony Yaya. Obaja Young Buck a Lloyd Banks boli predstavený celému svetu a ukázali čo je v nich.

Banksová skladba na albume s menom Smile sa stala jednou z najlepších skladieb albumu. Lloyd Banks mal od tohto songu mnoho fanúšikov. Zatiaľ čo si Tony Yayo sedel svoj trest do G-Unit vstupuje ďalší umelec menom The Game.

14. januára bol prepustený Tony Yayo a G-Unit malo za sebou svetové turné. Lloyd Banks začal pripravovať s pomocou 50 Centa a Sha Money XL svoj prvý album menom Hunger for more. Albumu predchádzali skladby On fire, Warrior, I´m so fly. Na albume figurovali mená ako Dr.Dre, Sha Money XL, Eminem, 50 Cent, Natte Dogg, Tony Yayo a The Game. Album predal za prvý týždeň okolo 500 000 kópií a debutom na prvom mieste v hitparáde Billboard. Celkovo sa predalo z albumu viac ako dva milióny kópií. Album bol označený ako platinový.

V roku 2004 získal Banks ocenenie najlepšieho mixtapeového umelca. Toto ocenenie ho ucelilo k tomu aby pokračoval a tvoril.

Lloyd Banks bol so svojim úspechom spokojný a venoval sa G-Unit. Spoločne s ostatnými členmi tvorili, trávili čas a koncertovali. Žili ako rodina a spoločne sa o všetko delili. Lloyd Banks pokračoval vo svojej tvorbe a spustil popri sérií G-Unit Radio mixtapeov svoju sólo sériu s názvom Mo' Money In The Bank na ktorej pekne zažiaril a získal si titul Punch Line King.

Banks bol v Unit vždy tichým členom. Často pôsobí znudene a veľmi flegmaticky. Svoju skupinu podporuje ale vo všetkom a je s ňou v každom probléme, úspechu, neúspechu či rozhodnutí. Banks bol Fifty G-Unit soldierom už od dávna kedy Fiftymu pomohol zdissovať oponenta a nepriateľa na život a na smrť menom Ja Rule. Po úspechoch jednotlivých umelcov z G-Unit došlo na problém.

The Game bol vyhodený z G-Unit za mnohé problémy a nelojalitu voči G-Unit. Problém sa týkal aj Lloyd Banksa ktorý si s Gameom nerozumel miestami. Game bol vyhodený za veľmi rozbúrenej situáce kedy bol na špičke so svojim albumom The Documentary ale aj v problémoch s Unit ktoré mu spôsobil úspech po ktorom sa nedokázal ovládať. Lloyd Banks mal problém s Gameom na základe žiarlivosti ktorú pocíťoval Game kedže bol nováčikom skupiny nedostavalo sa mu toľko pozornosti a ani rešpektu ako iným umelcom. Banks ako tvrdí si všimol, že Game žiarlil na úspech Banksového albumu a vždy sa Game snažil s Banksom hovoriť. Game často prehlasoval, že je lepším lyrickým rapperom než Banks a dosť žiarlil na výhru Lloyd Banksa za najlepšieho lyrického umelca.

Po vyhodení z G-Unit Game zasypal Unit mnohými dissmi. Najviac riadkov The Game vyslal na 50 Centa, Tony Yaya ale tvrdo na Lloyd Banksa.

Ešte v tom istom roku, roku 2005 sa Banks spolu s Young Buckom ocitli vo veľmi nepríjemnej situácií. Banks a Buck riadli van v ktorom sa nachádzali zbrane. Tento van bol zastavený a podrobený policajtmi uprostred noci na Manhattane. Tí našli zbrane a Banks s Buckom boli podrobený výsluchu a vyšetrovaniu. Podľa slov polície objavili nabitú ručnú zbraň ako aj ďalšiu zbraň. Žalobca požiadal súdcu o zrušenie obžalovania kedže tieto zbrane nepatrili Buckovi a ani Banksovi. Obžaloba bola zrušená 8 novembra 2006.

Netrvalo dlho a Banks sa opäť pustil do nahrávania jeho druhého albumu. Jeho druhým albumom sa mal stať album The Big Withdraw. Na nešťastie tento album nikdy nevidel svetlo sveta scény albumov. Totiž Lloyd Banks tento ešte nedokončený album predstavil dvom pekným ženám ktoré využili chvíľky kedy sa Banks na chvíľku odobral na záchod a jeho album ukradli. Na druhý deň bol na internete.

Banks mal veľmi málo času a tak v rýchlosti začal nahrávať nový album s konceptom New Yorkského rapu s názvom Rotten Apple. Tento album je vyjadrením toho ako Banks cítil aký je New York a pre neho je tento album niečim jedinečným. Tak jedinečným, že na svoj chrbát si nechal vytetovať tatovanie Rotten Apple so sochou slobody a New Yorkom. Album vyšiel 10. októbra roku 2006. Album opäť debutoval na prvom mieste s predajom 246 000 kópií za týždeň. Tento album skrz svoje pekné skladby nebol označený ako úspešný komerčný album ale skôr ako taký doplnok pri jeho silnom Hunger for More. Z albumu vyšli skladby ako Hand´s up, Cake a Help. Ešte v ten rok je Banks nominovaný za najlepší featuring na BET Hip-hop awards odkiaľ si nakoniec aj odniesol ocenenie za najlepší feautiring na skladbe Touch it od Busta Rhymesa, kde sa na tomto remixe objavili mená ako DMX, Missy Elliot, Papoose, Rah Digga a Mary J. Blige.

Pri vydaní albumu Rotten Apple Banks sa musel vysporiadať ešte s jednou vecou. A bol ňou The Game, ktorý paru mesiacov pred ním vydal svoj druhý album zožial o niečo silenjší úspech. The Game veľmi tvrdo dissoval Banksa, ktorý odpovedal Gameovi verejne, hudobne a veľmi tvrdo. Game schytal svoje na Rap City vo freestyle a na tento freestyle Game reagoval pohotovo dissom SoundScan na ktorom si robil srandu z Banksa. Zosmiešňoval jeho slabú predajnosť, slabé miesto v Billboard kde ostal na trinástom mieste a ako aj slabšiu predajnosť v druhom týždni. Banks na tento diss odpovedal na mixtape Mo' Money In The Bank Pt. 5: Gang Green Season Continues skladbou Show Time (Bitch Advocate). V songu sa Banks zmienil o tom, že 50 Cent napísal polovičku Gameového prvého albumu a robil si srandu z jeho samovražedných myšlienok a pokusu o vraždu.

Po svojom sólovom svetovom turné mal Banks ťažké obdobie. Začiatkom roku mu zomrel otec, musel sa vyrovnávať s neúspecom albumu a jeho matka mala vážne zdravotné problémy. Taktiež mu zomrel známy, ktorý bol zastrelený. Šepklao sa o Banksovom tichom odchode ako aj o množom vyhodení.

Navzdory týmto tvrdeniam sa Banks ukázal po boku G-Unit opäť v lete roku 2007. Účinkoval vo videoklipoch pre Fiftyho album Curtis, zúčastnil sa beefov medzi G-Unit a Camronom ako aj Fat Joeom. S Fiftym a Yayom sa zúčastnil veľkého svetového turné ktoré bolo aj u nás kde sa 20. novembra roku 2007 ukázali títo traja na pódiu v Bratislavskom NTC.

Spolu s Unit začiatkom roku opäť spustili svoju novú mixtapeovú sériu s názvom Return of the Bodysnathers alebo inač známu aj ako Thisis50.com. Banks sa na týchto skladbach ukázal ako kedysi za čias Hunger for more.

Po mixtapeoch sa Banks taktiež púšťa s Unit do nahrávania druhého albumu G-Unit s názvom Terminate on Sight. Banks na albume pekne žiarí a jeho snahu o úspech miesta top 1 je zreteľne vidieť aj mimo Unit.

Banks ako zviera začne vypúšťať každý tretí deň freestyle za freestyleom. Spúšťa svoje ďalšiu sólovú mxitapeovú sériu s názvom 5 and better series. Mixtapejpy z tejto série vychádzajú každý mesiac a Banks si získava späť fanúšikov, svoje miesto a napreduje ďalej za úspechom. Nezastaví sa dokiaľ nedosiahne miesto top 1 čím potvrdzuje, že on je skutočný a pravý PLK aka Punch line king.
Obrázok užívateľa
gggg-un1t
Kto je 2pac?
Rank:
Kto je 2pac?
Príspevky:
2
Poďakovania:
0
Registrovaný:
25.03.2009


Späť na (US) americká



Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bing [Bot], Google [Bot], Google Feedfetcher, pulsik, Seznam [Bot]