Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Najväčšie sklamanie SK scény

Slovenská hip-hopová scéna a všetko okolo nej

20 Mar 2014, 01:10

Myslím v tom zmysle,že niekto proste robil napríklad rap,ktorý sa Vám pačil,ale teraz sa napríklad prispôbil dobe,robí už niečo iné,alebo Vás sklamal účinkovaním v médiách,alebo podobne.

U mňa:

Čistychov,D.N.A. - Tak tu jednoznačne,dve legendy slovenského rapu,členovia bývalého eNeS,alebo ako sólo,či ako skupina 2D sa mi veľmi páčili,vydali kvalitné albumy,ktoré počúvam doteraz ako Reč Naša,Rep/Evolúcia,Revolucionár,... Lenže ako minulý rok vznikla skupina 4D,tak nemôžem uveriť čo sa s nimi stalo. Nejde o to,že je to viac komerčné,ale hlavne o to,akým spôsobom to robia. Skladby ako Jediná,Lovecké okuliare ft.EGO sú podľa mňa o ničom,až hanbou pre náš rap. Asi najväčšie sklamanie pre mňa.

EGO - V dobách keď účinkoval s Rytmusom v skupine Kontrafakt ešte ukazoval svoj potenciál,ale v posledných rokoch robí fakt že odpad. Mení hlas,flow,snaží sa nejak zaujať,ale osobne si myslím že len robí zo seba jebka. Skladby takmer bez textu,len trepe somariny. Na novom albume Navždy zaostával za Rytmusom o veľa,aj keď nie všetky slohy má zlé. Aj tak ostáva veľkým sklamaním.
Obrázok užívateľa
mosignor
HHF Elita
Rank:
HHF Elita
Príspevky:
1679
Poďakovania:
945
Registrovaný:
27.07.2013

20 Mar 2014, 12:01

Pri vypočutí skladby Lovecká ma to tiež napadlo :cry: ale tak zase označiť ich za Najväčšie sklamanie SK scény na základe páru skladieb a projektu 4D zase netreba.Uvidíme čo predvedú do budúcna a až tam sa ukáže či budu sklamaním alebo nie.Okrem iného môžu operovať aj tým že majú kvantum dobrej tvorby.(to sa teda týka Čistychova a DNA)
Ale musím povedať že po vypočutí skladby Lovecká som mal taký istý pocit jak ty mosignor.

Čo sa týka EGA tak naň ho som sa už vyjadroval dosť a nechcem sa opakovať ale stále platí že je najviac premrhaný talentom u nás a zároveň pre mňa aj najväčším sklamaním.Na rozdiel od Čistychova a Denu nemôže operovať množstvom kvalitne tvorby lebo okrem Kontrafaktu jej moc nebolo.Dodnes nemá ten sólo album.Stých singlov (featov) ktoré vydal za posledné obdobie sa mi páčili len 2 tie pre Čechov.Z určitosťou viem že EGO už nikdy nebude ako predtým ani len zahrať to nedokáže ale tak počkám si na ten jeho sólo album ktorý by mohol vísť ešte tento rok a až tam sa ukáže ako na tom EGO je.Súhlasim s tebou v tom že jeho súčasne pôsobenie sa mi vôbec nepáči.
Obrázok užívateľa
Pepe II Dragon
Power user
Rank:
Power user
Príspevky:
222
Poďakovania:
10
Registrovaný:
13.10.2013

20 Mar 2014, 13:08

no ak znie otázka tak ako si ju položil:Myslím v tom zmysle,že niekto proste robil napríklad rap,ktorý sa Vám pačil,ale teraz sa napríklad prispôbil dobe,robí už niečo iné,alebo Vás sklamal účinkovaním v médiách,alebo podobne.


Tak takých mien mám strašne veľa!!sám sa čudujem a nechápem,že som sa dostal až do takéhoto štádia..neviem či to bude mnou,že počúvam SVK hiphop dlhé roky a som náročný alebo mi už ztoho jebe alebo sa neviem prispôsobiť tým dnešným trendom a tým trackom aké robia niektorí raperi..ale myslím si,že jeden z najvačších dôvodov je ten,že v tých dobách,keď bol premňa svk hiphop na najlepšej urovni! čiže roky 2000-2008,keď som počuval a tešil sa skoro zo všetkého čo vtedy vynšlo to nerobili tí raperi len za účelom ZAROBENIA PENAZI!!čiže keď to robili z inyćh dôvodov tak tie tracky a albumy boli proste pecka..lepšie témy,texty,hudba..dnes to už tak nieje..90% raperov robia albumy pre lóve..čiže tak,že ich hlavným cielom,keď idú nahrávať album je,aby bol pre kluby..inak povedané aby očaril mladých ľudí (12-20 rokov),mladé pubertiačky,aby ich promotéri pozývali do ich klubov,aby sa z jeho niektorého tracku stal párty song čo sa bude hrať v rádiach,aby mali ročne 100 koncertov na diskotékach atď..neviem sa asi dobre vyjadriť,ale proste tie albumy čo v poslednej dobe vychádzajú,sú premna uplne nepočuvatelne..také tuctove..z 16 trackov má bavia 3..nespoznávam tých mojich kedysi idolov..aj spolupráce aké robia,ako sa obliekajú,aké majú názory atď..ale chcem povedať,že im to neberiem a neodsudzujem ich zato..veď treba si uvedomiť,že chcejú zarobiť na hudbe..chcejú sa tým živiť..nechcejú každý deň makať v závode za 300 eur a treba si ešte uvedomiť,že stárnu..už sa proste niekam posúvaju ako každý človek vo svojom živote..už nemajú 25 rokov jak kedysi...ale zas si musíme uvedomiť aj to,že ja to beriem len ako poslúchač slovenského rapu..čiže tento môj názor bude len a len konkretne na ich hudbu!!čiže v prvom rade chcem povedať,že neodsudzujem žiadneho rapera,lebo ich osobne nepoznám a ja sa v živote riadim mottom,,neodsudzuj niekoho,keď ho nepoznáš aký je,,..čiže ako ľudia sú možno úplne v pohode a len mne/nám to tak vyznie z rozhovorov,z klipov z trackov atď,že im jebe a že robia už nepočuvatelnu hudbu..a je to len môj názor,môj pohlad na dnešnú ich tvorbu..spomeniem zas to moje známe 100 ľudi 100 chutí..možno už ja starnem a neviem sa prispôsobiť..niekomu sa zas možno práve teraz páči tvorba tých raperov ktorých vymenujem ..a predtým 2000-2008 sa im nepáčila ich tvorba..čiže toto je len môj pohlad na vec ako to mám ja..

Cistychov,DNA,Kali,Ego,Separ,Momo,Delik,Kaidzas


nebudem sa vyjadrovať nejako konkretne na každého jedného čo sa mi nanom už nepáči včom ma sklamal,lebo to by bolo na dlho..a chcem povedať nie,že by som ich začal neznášať a nepočúvať..samozrejme občas urobia nejaký track alebo spoluprácu ktorá je fakt bomba..ale tieto mená ma sklamali..taká bola otázka!že kto ma z mien ktorých som napríklad pred 2,3,4 rokmi počúval a obdivoval má dnes už sklamali..
a aj keď pripravujú nejaký album už sa naň ani tak moc neteším..aj teraz nového Separa som počul asi 3 krát viac nie..to isté nového Moma,Delika,Kaliho..a cistychov a dna zas chystaju nové 4D čo už teraz viem očom zas bude..vypočujem si to tak 3,4 krát a ďakujem stačilo zas ma budú baviť 2,3 tracky a ostatné dopočtu..a keď sme už pri tejto téme tak ak by som mal vymenovať zopár raperov,ktorí ma nesklamali zatu dlhú dobu a stále si ich idem tak:Zverina,Boy Wonder,celý GR Team,Miky Mora,Straňanský Rosy,Cigo,Krok spat,Fantom,Slipo,Modre Hory,Stanica projekt,Zla strava atď..
Obrázok užívateľa
mino_dnb
V.I.P.
Rank:
V.I.P.
Príspevky:
12814
Poďakovania:
1448
Registrovaný:
28.12.2008
Bydlisko:
Switzerland

20 Mar 2014, 14:15

Hlavne Delik už ten rap neberie ako počas Dobrých Chlapcov, DualShokcu a tiež Kali nato, čo robil a to čo robí teraz nemám slov. A poslednú dobu ma veľmi prekvapuje Samey a Ego a Momo
Obrázok užívateľa
pausal269
HHF Elita
Rank:
HHF Elita
Príspevky:
2071
Poďakovania:
140
Registrovaný:
09.03.2013
Bydlisko:
Zlaté Moravce

20 Mar 2014, 14:29

Je toho vela a obávam sa že toho bude stále viac ....
Momentálne ma najviac sklamal Separ skoro celým albumom a jeho názormy ....
DNA ktorý od roku 2010 nevidal skoro nič počúvatelne a ako človek ktorý rapuje velmi dlho sa poriadne nevie trafiť do beatu ....
Kaidžas a celý jeho nový album ktorý je uplne nepočúvatelny
Kali ktorého posledné albumy boli jedno horšie ako druhé
Spirit síce som nebol nikdy velký fanúšik ale to čo teraz robí ide uplne mimo mna
Suvereno a Vladis aj ked Vladis až tak moc nie ale nelúbi sa mi jeho tvorba všetko mi to príde také iste ....
Ego ktorý keby prdel do mikrofonu tak odborníci si ho budú ochranovať že sme zaostalý a toto v Amerike ide už niekolko rokov a samozrejme oni boli pri zrode celého tohto moderného rapu a pritom majú 15 rokov a myslia si že prvý raper na svete bol Kaney West ....
A toto určite neni všetko len ma momentálne nič nenapadne ....
Obrázok užívateľa
m_ato
Gold user
Rank:
Gold user
Príspevky:
499
Poďakovania:
16
Registrovaný:
12.02.2011

20 Mar 2014, 14:42

m_ato píše:Ego ktorý keby prdel do mikrofonu tak odborníci si ho budú ochranovať že sme zaostalý a toto v Amerike ide už niekolko rokov a samozrejme oni boli pri zrode celého tohto moderného rapu a pritom majú 15 rokov a myslia si že prvý raper na svete bol Kaney West ....


Toto si strašne krásne napísal :)

Inak pre mňa najväčšie sklamanie určite Kali, ten veľmi premrhal svoj talent keď sa dal na kolotoče.. tiež Vladis dosť sklamal jeho posledným albumom..

A čo sa týka Denu a Čistého, tak verím že ich tá 4D mánia čoskoro prejde a vrátia sa k svojej predošlej tvorbe..
Obrázok užívateľa
PejMej
Site admin
Rank:
Site admin
Príspevky:
623
Poďakovania:
155
Registrovaný:
25.03.2012

20 Mar 2014, 15:32

Ja by som sa len chcel spýtať,lebo tomu trošku nerozumiem: Čím Vás sklamali Separ a Momo?
Obrázok užívateľa
mosignor
HHF Elita
Rank:
HHF Elita
Príspevky:
1679
Poďakovania:
945
Registrovaný:
27.07.2013

20 Mar 2014, 15:54

Nie že by som bol ja ten prípad ale kľudne ti vysvetlím prečo.

Separ ma na novom album extrémne veľa egotripu podotýkam extrémne s každej druhej skladby vyplýva aký je skvelý a že čo si myslia iný ma v piči tak isto veľa výsmechu adresuje svojím neprajníkom hejterom a ľudom zo scény.Pre to niektorým príde tento album ako nevyspelý lúdia nemajú radí keď sa niekto chváli či už oprávnene alebo nie.Tak isto ten polo trapový sound nemusí sedieť všetkým ľudom.Naviše jeho predošlá tvorba bol odlišná.

Momo tak to neviem presne ale ani on už nieje ten poctivec ako kedy si tak isto adresoval mnoho trekov svojím bývalým parťákom a posunul sa niekam inam a jeho lyrika mnohým ľudom asi nič neohovorí.Venuje sa ďaleko viac sebe než všeobecným téma a to veľa ľudí nemá rada.Tiež patrí medzi tých ktorým dosť riadne narástlo sebavedomie to tiež mnohý neocenia.Veľa veci sa okolo neho dialo čo mohlo vytvoriť tento názor.(nedivím sa)

Ja ako poctiví alibista to môžem ignorovať ale niekomu zásadovému to môže vadiť toď vše.
Naposledy upravil Pepe II Dragon dňa 21 Mar 2014, 00:01, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Pepe II Dragon
Power user
Rank:
Power user
Príspevky:
222
Poďakovania:
10
Registrovaný:
13.10.2013

20 Mar 2014, 17:02

4D sklamali? Čo si ják? :D Kryštál top album, Jediná je odtial môj najobľúbenejší track. Ego je lepší, pretože ma hrozne popiči flow, napr. v skladbe Lovecké. Sice samotná skladba a text sú dosť o ničom, Ego- super flow. Separ sklamal, hrozne zlý album imho. Aj DS má pomaly lepšie skladby ako on. Chalsn spravil chybu, že išiel do trapu. Taktiež aj tie veci čo napísal Pepek :P
Pre mňa je asi sklamaním asi Spirit a celá jednašestka. Počúval som ich, a dosť, ale RHB..... Nie je to hrozné, ale zase nie je to super. Kvalitný materiál aj Čísla Nepustia boli lepšie. Trocha možno aj Laky, pretože už nie je čo býval napríklad za čias PNS alebo aj jeho sólo veci Maiestas.
Obrázok užívateľa
okoartik
Power user
Rank:
Power user
Príspevky:
345
Poďakovania:
11
Registrovaný:
16.10.2013
Bydlisko:
ja nevjem uš

20 Mar 2014, 17:09

No mňa osobne sklamali a poriadne. Sa kukni na časy eNeS,Lúz,alebo sólo tvorbu v rokoch 2004-2012. Ten album Kryštál mňa osobne vôbec nechytil. Chcelo by to vážne návrat späť k tým poctivým skladbám.
Obrázok užívateľa
mosignor
HHF Elita
Rank:
HHF Elita
Príspevky:
1679
Poďakovania:
945
Registrovaný:
27.07.2013

21 Mar 2014, 06:32

Mna Momo nesklamal aj ked Nepatrim Medzi už nikdy neprekoná a Za Očami podla mna až taký úžasny album neni jak všetci hovoria .....
Separ ma strašne sklamal tým novým albumom kde sú skoro všetko egotripy alebo sú tam veci ktoré už povedal 1000 krát Taktiež tie jeho názory čo dáva na FB že ked nerobíš hudbu tak nemožeš pičovať nato jak keby mu uplne jeblo v tej hlave a čakal že sa všetci dojebú z toho albumu a nechce si priznať že ten album sa mu vobec nepodaril
Ked sa dissovali s Radikálom tak mu hovoril v dissoch že nevie prijať kritiku on teraz vyplakáva ešte viac ....
A tie egotripy ktoré robí jebe vačšine jeho fanúšikom čo majú vekový priemer 11-16 a potom sú nasilu tvrdý ....
Obrázok užívateľa
m_ato
Gold user
Rank:
Gold user
Príspevky:
499
Poďakovania:
16
Registrovaný:
12.02.2011

23 Mar 2014, 04:14

Mna sklamal dost separ ako... hovorte si co chcete ze je najlepsi hocico ze mu zavidim alebo uz neviem co ze separa nezajima moj nazor .. ale pre mna separ pirat 0bodov..Totalny egotrip
Obrázok užívateľa
mrmrfero
TOP prispievateľ
Rank:
TOP prispievateľ
Príspevky:
54
Poďakovania:
5
Registrovaný:
28.01.2014
Bydlisko:
Anglicko

23 Mar 2014, 14:41

Separ: Čo sa stalo považujem za naj album slovenského rapu, ale už Buldozér mi prišiel ako veľmi egotripovo zameraný album a miestami mi to už liezlo poriadne na nervy. Pirát je kapitola sama o sebe, album čo neni ani trapový ani rapový, taký nemastný neslaný. Dokopy ani jedna skladba čo by zostala v hlave dlhšie a veľmi zlé beaty (trap mám rád, ale tieto beaty dobrým trapom nie sú, skutočný trap beat by mal byť ako orchestrálny orgazmus so silnou basou a sekanou hajtkou ale to čo je na tom albume je odpad). Celkovo ma sklamal aj ako človek, v časoch Čo sa stalo a Manifestu som ho považoval za človeka s rozhľadom, no v posledných rozhovoroch pôsobí akoby toho v hlave veľa nemal. Príde mi veľmi arogantný a namyslený, nepoznám ho osobne, možno taký naozaj nie je, ale už len to že sa na takého hrá sa mi nepáči.

Druhá strana: Nestoja si za slovom, keď sa pred pár rokmi takmer pozabíjali s H16 by nikto nepovedal, že v roku 2014 nahrajú tracky do beatov od Abeho. Nehovorím, že by ich mali stále dissovať, ale rozhodne neni ani správne, že s nimi robia teraz tracky.

Momo: Nahral skladbu s Rytmusom a neskôr aj s H16, tiež si nestojí za svojím a mení tábory ako sa mu to páči.

Dena & Čistychov: Predchílou som si vypočul ukážky z ich nového albumu príde mi to ako totálna disko záležitosť. Singel klan ma zaujal aj keď nemal nejakú výpovednú hodnotu, no zvyšok albumu mi nepríde ani trocha ako rapový.

Sú ale aj takí ktorí ma nesklamali, napr. Danosť, Luzer, Boy Wonder, Strapo, Plexo, a ďalší. Ani KF nepovažujem za sklamanie, už ich nemám dávno zaškatuľkovaných ako ortodoxných rapperov a Navždy bol zaujímavý album, ktorý obsahuje viacero skladieb, ktoré si rád vypočujem. A aj Radikalovu tvorbu považujem za kvalitnú. V časoch dissov s GR som fandil GR, no odstupom času mi ako múdrejší príde práve Radikal než Separ, a album Počiatok považujem za veľmi kvalitný.
Obrázok užívateľa
Deniel598
Underground
Rank:
Underground
Príspevky:
13
Poďakovania:
1
Registrovaný:
23.08.2013


Späť na (SK) slovenská



Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bing [Bot], Google [Bot]

cron