Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Názov Stavby - Reč naša (2003)

Hodnotenia albumov na slovenskej scéne

22 Jan 2015, 13:34

Obrázok

01. Na úvod reči (intro)
02. 2002
03. Rodina
04. Stavam sa za...
05. Medzi rečou (skit)
06. Pozri sa jak ten čas letí
07. Podzemie
08. Medzi rečou (skit 2)
09. Štát ťa núti
10. 1 hore 1 dole
11. Pri tom istom stole
12. Medzi rečou (skit 3)
13. Každá hľadá svoje miesta
14. 3 mená a 4 písmená
15. Neprovokuj!
16. To dovoľ
17. Outro
Obrázok užívateľatucher

23 Máj 2015, 14:21

Napísať niečo k tomuto CD je fakt ťažké, dostal som sa k nemu keď som mal 12rokov predým som zo SR scény poznal skurát ludí z PD Hlas reality a ludí okolo z CZ Chaozz a Manželé, WWW a zrazu prišlo toto.

Ide o počin dvoch formácií z Bratislavy na jednej strane Lúza za chrbtom s v tej dobe najlepším DJ Robom (Hajtkovič) a na mikrofóne Dano (Čistý chov) dnes už legendárny MC, ktorý už v tej dobe so svojim prejavom bol niekde inde ako väčšina scény + Slipo s typicky charizmatickým hlasom a na strane druhej Drvivá Menšina, Bacil, Šegi100 veľký talent a Dena s prepracovanými textami, dali vzniknúť legendárnej formácii Názov stavby.

Po úspešnom spoločnom deme LuzaDrviváMenšina prišlo CD s názvom reč naša. Hajtko sa postaral o beaty ktoré do tej doby u nás nemali žiadnu konkurenciu jednoduché úderné melodické beaty mastrované z rôznych orchestrov a starých skladieb SK speváčok a spevákov dodali neskutočný zvuk. Prepracované texty a sociálne témy, výpovedná hodnota textov, žiadne báboly a sračky len realita v tej dobe jak to videli čo žili a čo sa dialo u nás, skvelá stavba textov zladená s beatom a do toho skvelý jednoduchý booklet vyplodili CD ktoré predbehlo svoju dobu. V tej dobe ešte nikto nenahrával egotripy alebo battle style čoho je dnes všade kopa. Ďalšia vec 5 kvalitnych MC po kope do dnes nikto neposkladá aby im to ladilo ako práve chalanom z NS.

Kto toto CD nepočul odporúčam vypočuť, myslím že aj dnes má stále toto CD čo povedať, málokto vydá CD na ktorom je každý track pecka čo si myslím že NS do bodky splnili. Aj ked názory na poslednú skladbu na albume To Dovol sú rôzne hodnotím ako celok toto CD 10/10.
Obrázok užívateľa
SkaZOO
V.I.P.
Rank:
V.I.P.
Príspevky:
2828
Poďakovania:
41
Registrovaný:
03.11.2010
Bydlisko:
Praha


Späť na (SK) slovenské



Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bing [Bot], Google [Bot], Seznam [Bot]