Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Pravidla HH kultury

Téma v ktorej môžete rozoberať všetko, čo vás len napadne

30 Júl 2009, 13:49

Moze sa to zdat ako hovadina, ale niektorym hoperom by sa zislo precitat si to, lebo zabudaju ze hip-hop neni o vandalizme, alkohole, drogach a podobnom prezentovani HH

18 PRAVIDIEL HIP-HOP KULTÚRY

I. Hip-hop je termín, ktorý vyjadruje naše nezávislé kolektívne vedomie. Naša HH komunita stále mohutne rastie. Hip-hop je vyjadrovaný prostredníctvom štyroch elementov a to sú: Graffitti art, Breakdance, MC-ing a DJ-ing. HH kultúra má svoju vlastnú reč, vlastné zákony ulice a pravidlá. Hip Hop je životný štýl.

II. Hiphopová kultúra rešpektuje dôstojnosť a svätosť života každého jednotlivca, bez akejkoľvek sebamenšej diskriminácie alebo predsudkov. Každý z nás má bojovať za dar života s kýmkoľvek, kto sa rozhodne ukončiť život niekoho iného, alebo s tím, kto sa snaží zmeniť jeho prirodzený vývoj.

III. Hiphopová kultúra rešpektuje práva a dohody vlastnej kultúry svojej krajiny a svojej politiky. Člen komunity nikdy neignoruje práva ostatných, plní svoje záväzky a sľuby.

IV. Hiphopová kultúra oslavuje ženskosť aj mužnosť, sesterstvo, bratstvo, deti aj rodinu. Sme si vedomí toho, že ak niekomu úmyselne ublížime - či už fyzicky alebo psychicky a vyjadríme k nemu úmyselne neúctu, ohrozí to dôstojnosť a povesť našich detí, rodičov aj predkov. Tým, že si vyberieme tento spôsob života, uznávame náš veľký vplyv na spoločnosť a predovšetkým na naše deti, za ich práva budeme bojovať a urobíme všetko pre ich šťastie a ochranu ich života.

V. Pojem hip hop má definovať aj sebaobranu, vzdelávanie seba samotného, rozvíjanie svojej osobnosti, a podporu mieru. Člen komunity by tak mal vždy reprezentovať nie iba sám seba, ale aj svojich priateľov a ukazovať, zo seba verejnosti to najlepšie. Svoju najlepšiu prácu a svoje najlepšie myšlienky.

VI. Snažíme sa o rozvoj a šírenie našej kultúry, ale rešpektujeme aj ostatných. Nezúčastňujeme sa akcií, ktoré majú za účel zničiť alebo zmeniť možnosť jednotlivca existovať a žiť produktívne a v miery. Tím, že všetci patríme do jednej obrovskej rodiny sa všetci zaväzujeme k čistému obchodu a poctivosti pri všetkých jednaniach a transakciách.

VII. Hip hop je tiež esenciou zábavy. Spústa prvkov hip-hopovej kultúry je zneužívaná pre peniaze. Nič menej pravý hip hop nie je na predaj. Je to totiž časť nás samotných. Hip Hop nie je produkt.

VIII. Spoločnosti, korporácie, neziskové organizácie, tak isto ako jednotlivci a skupiny, ktoré neťaží z použitia, výkladu alebo využitia termínu Hip-hop, sú poverené tlmočiť a odpovedať na citlivé kultúrne otázky, týkajúce sa všetkých štyroch elementov s ohľadom na naše zákony.

IX. V USA bol 3. máj vyhlásený ako Deň rapu. Tento deň majú hiphoperi ukázať svoj talent a predviesť to najlepšie, čo zo seba dokážu dostať. Každý tretí týždeň v máji je Hip-hop Appreciation Week, behom ktorého spomíname na našich predchodcov, premietame a hovoríme o dnešnej kultúre a ceníme naše vlastné zákony. November je mesiac histórie Hip-hopu. Behom celého novembra si pripomíname tie najlepšie chvíle a počiny v hip-hopovej kultúre a učíme sa z histórie.

X. Vzťahy považujeme za najdôležitejšiu vec v životnom rebríčku priorít. Staviame na láske, dôvere, rovnosti a rešpekte. Nepodvádzame svojich priateľov, nezneužívame ich ku svojmu prospechu a neklameme im.

XI. Hiphopová komunita je súčasťou medzinárodnej kultúry, ktorá prijíma všetkých, ktorí sú ochotní rešpektovať ich pravidlá a zákony a zároveň aj všetky národy, náboženstva a štýly ľudí, s ktorými potom komunikujú prostredníctvom svojich prác. HH kultúra, to je spojenectvo ľudí veľa národov, ľudí multizručných, multikultúrnych, s obrovskou vierou v samých seba a ostatných.

XII. Člen klanu sa nikdy dobrovoľné alebo priamo úmyselne nezúčastní akejkoľvek podpory ktorejkoľvek formy nenávisti, podvodov, predsudkov alebo krádeží. Zaoberajme sa vojnami vo vnútri seba. Ten kto úmyselne poruší zákony tejto ústavy alebo úmyselne odmietne jej rady, zaplatí vždy sám za svoje činy.

XIII. Hiphopová kultúra odmieta násilie a vždy hľadá diplomatické, nenásilné stratégie k vyrovnaniu všetkých sporov. Hiphoperi sú v rámci možností tolerantní, rozvážni, zhovievaví a rešpektujúci chyby ostatných. Vojna je úplne posledné možné riešenie, keď sa ukáže, že všetky ostatné prostriedky opakovane zlyhali.

XIV. Hiphoperi bojujú proti nespravodlivosti, formujú otvorenejšiu, prístupnejšiu spoločnosť a tolerantnejší svet, kde bude viac mieru. Hiphopová kultúra maximálne podporuje dialóg medzi ľuďmi rôznych presvedčení a mierové akcie, ktoré nás všetkých spojujú.

XV. Rešpektujeme prírodu a učíme sa z jej zvyklostí, bez ohľadu na to, na ktorom mieste našej planéty sa práve nachádzame. Naša kultúra udržiava k prírode posvätnú úctu a berie ako svoju povinnosť prispieť k zlepšeniu vzťahov medzi ľuďmi a nezávislosti, podporuje voľnomyšlienkárstvo a prirodzene učene sa skrz vesmíru. Táto planéta, známa ako Zem, je náš rodič. Je to naše všetko a my by sme mali rešpektovať jej zákony a pravidlá, rovnako ako jej ostatní obyvatelia.

XVI. Hip-hopoví pionieri, priekopníci, legendy, učitelia a predkovia nesmú byť nesprávne citovaní, ich myšlienky sa nesmú nikdy podávať skreslené, alebo upravené. Nikto o sebe nemôže nikdy tvrdiť, že je hip-hopovou legendou, pretože tou sa stáva až po smrti.

XVII. Hiphoperi sú povinní pomáhať ostatným tak často, ako je to možné. Je povinnosťou každého z nás pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú, obmedziť ľudské utrpenie a napraviť nespravodlivosť. V hip-hope je ukážkou najvyššieho rešpektu, keď človek rešpektuje sám seba a všetkých ostatných okolo. Naša HH kultúra je uchovávaná, dobre živená a vyvíja sa rovnako ako sa vyvíjame my a ostatní ľudia.

XVIII. Hiphopová kultúra je tvorená obrovským hiphopovým spoločenstvom. Každý z nás by si mal byť plne vedomý svojou silou podporovať, učiť, tlmočiť a brániť zákony tejto Hip-hopovej deklarácie mieru.
Obrázok užívateľa
mocheck
Prispievateľ
Rank:
Prispievateľ
Príspevky:
33
Poďakovania:
0
Registrovaný:
25.07.2009

Späť na O všetkom



Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bing [Bot], cleim, csabibacsi, Google [Bot], revolutzer, Seznam [Bot]