Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Radikal

Tvorba slovenských interpretov

04 Nov 2013, 18:12

Patrik Schefranko – (narodený v meste Ružomberok) známy pod umeleckým menom Radikal, dávnejšie aj Lil Idea, je známy, kontroverzný slovenský rapper, zakladateľ a člen známej slovenskej formácie Dramatikz, spolumajiteľ nezávislého vydavateľstva Oktogen music. Profesionálne sa rapu venuje od samého začiatku kariéry v roku 2006. Za ten čas má na svojom konte spolu s kapelou Dramatikz jedno demo (Veni vidi, vici), dva mixtapy (Drzee tejp, Druhe drze mixtype) a dva štúdiové albumy (Výsledok doby, Morfium) vydané pod vydavateľstvom Sony music. Odohral veľké množstvo koncertov po Slovensku aj Česku, hral na zásadných festivaloch (Bažant pohoda, Hodokvas, Toto je hiphop, Hip-hop jam, O2 open air, Rhein kulture Bonn, Hiphop kemp atď). V minulosti bol Radikal veľmi uznávaný freestyle MC, ktorý má na svoje konte úspešné freestyle turnaje ako napríklad Artattack freestyle battle 2006,2007, Súboj titanov hip-hop kemp 2008 atď. Spolupracoval a aj spolupracuje s najväčšími hviezdami slovenského a českého hip-hopu ako napríklad Moja reč, Dj Wich, Tafrob, Kali, Emeres, Vladimír 518, ale aj so spevákmi ako napríklad Patrícia Vittek. V júni 2012 vydal svoj debutový sólo album „Počiatok“, ktorý dostal pozitívne ohlasy aj u kritikov, k albumu sú natočené videoklipy ku skladbám „Bez ilúzie“, „Navždy“, „Ďaleko preč“, ktorý sa hráva na TV Musiq1 a českej MTV a "Dáko prežijem Oktogen music remix". „Počiatok“ vyšiel pod spomínaným vydavateľstvom Oktogen music, obsahuje 14 regulérnych skladieb. V decembri 2012 po veľmi krátkom čase od
debutového albumu vydáva spoločne s dvorným producentom Masifom "EPečko" - Odvaha víťaziť. CD obsahuje 10 trackov a sú k nemu natočené doteraz dva videoklipy na skladby "Introglycerín" a "Bojovník".


Diskografia:
2006 – Veni, vidi, vici – Dramatikz (free download demo)
2007 – Drzee tejp – Dramatikz (Vietnam-Potter records)
2008 – Druhee drzee mixtape – Dramatikz
(Vietnam- Potter records)
2009 – Výsledok doby – Dramatikz (Sony music)
2010 – Morfium – Dramatikz (Sony music)
2012 – Počiatok (Oktogen music)
2012 – Odvaha víťaziť (Oktogen music)
2013 – Headshot (+ Tafrob)
Obrázok užívateľa
heroin159
Platinum user
Rank:
Platinum user
Príspevky:
1311
Poďakovania:
266
Registrovaný:
03.04.2013

Späť na (SK) slovenské



Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bastard, Bing [Bot], revolutzer