Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Rendezska.SK

Tvorba slovenských interpretov

19 Aug 2010, 15:21

Obrázok
:info:
Skupina Rendezska.SK sa zacala formovat okolo rokov '94-'95, kedy sa Pantau a Elban zacali zoznamovat s hip-hopom a spolu s dalšími “rendezákmi” bombili ulice a stretávali sa v starom vagóne, kde dávali svoje prvé texty. O dva roky neskôr sa k chalanom pridáva aj Blažo a zacínajú robit pod menom X-ichty svoje prvé tracky, ktoré následne vychádzajú na demo kazete “Všade je plno rapu”.

Blažo casom od kapely odchádza, aby spolu s Opakom a Moem (dnes pôsobiacimi s Viktorom Hazardom ako AMO) ako KraKalla dobili koncertné pódiá po celom Slovensku. Pantau s Elbanom sa dávajú v tom case dokopy s Fidelom (Heslo) a Štvancom, aby pod menom Štvanci natocili track „Náš svet“ (ktorý sa stal vo svojej dobe velmi populárnym) a následne sa rozpadli . Chalani teda ostávajú tvorit sami pod znackou „Pantau a Elban“. V roku 2001 sa im do cesty priplieta Wugy, ktorého priberajú k sebe a hned aj vzniká song „Z okraja kraja“.

Kedže osud je nevyspytatelný, po rozpade KraKally sa cesticky Blaža a chalanov zase stretli a zakladajú skupinu Rendezska.SK (prípadne R.SK) a pomalicky zacínajú pripravovat nové veci, co viedlo až k vydaniu LP maxáca „To snád né?!“ vo februári 2005. To odštartovalo sériu nových koncertov po celej republike a následne prípravu nových skladieb, ktoré vychádzajú už na ucelenom albume „Cas vyložit karty“ zaciatkom leta 2006.


Členovia skupiny
Pantau
Elban
Blažo


Diskografia
2006: Rendezska SK - Čas vyložiť karty
2008: Rendezska.sk - Od jedného k druhému Mixtape
2010: Rendezska.SK - Z okraja kraja

:download:
Rendezska SK - Čas vyložiť karty (2006)
http://hiphopforum.sk/rendezska-sk-as-vylo-i-karty-t3594.html
Rendezska.sk - Od jedného k druhému Mixtape (2008)
http://hiphopforum.sk/rendezska-sk-od-jedneho-k-druhemu-mixtape-2008-t794.html
Rendezska.SK - Z okraja kraja (2010)
http://hiphopforum.sk/rendezska-sk-z-okraja-kraja-2010-t24568.html
Obrázok užívateľa
mino_dnb
V.I.P.
Rank:
V.I.P.
Príspevky:
12814
Poďakovania:
1448
Registrovaný:
28.12.2008
Bydlisko:
Switzerland

Späť na (SK) slovenské



Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bing [Bot], Google [Bot], Seznam [Bot]

cron