Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Rozhovor - Šilo.

Rozhovory s osobnosťami zo scény

09 Nov 2015, 08:36


Rozhovor s mladým chalaniskom “Šilo”, ktorý pre hiphopfórum zodpovedal pár otázok o sebe a svojich začiatkoch.



Odkiaľ pochádzaš?
Pochádzam z Oravy z mesta Dolný Kubín

Ako dlho sa zaoberáš hip hopom?
Hip-hopom sa zaoberám od 13-tich rokov, keď mi teta doniesla cd KONTRAFAKTU(Dáva mi). Strašne sa mi páčilo ich vyjadrovanie a to ako to podávali, a preto som si povedal že by som sa aj ja chcel tak vyjadrovať ☺

Kde berieš inšpiráciu?
Inšpiráciu beriem zo života, z toho čo prežívam, z toho čo vidím, z rôznych problémov tým som chcel povedať že texty píšem skutočné nie vymyslené. Radšej vypovedám o niečom ako dávam o sebe…

Ako dlho produkuješ hudbu?
Hudbu produkujem dá sa povedať od mala od 13 rokov som začal počúvať hip hop strašne sa mi páčilo vyjadrovanie v takom štýle a preto som začal písať aj ja, ale tieto doma nahraté treky nikdy nevyšli robil som to len pre seba a mal som veľa rozpísaných textov, ktoré som ani nikdy nenahral len som mal potrebu niečo písať ☺. Neskôr sme začali s chalanmi vonku freestylovať takmer každý deň. V roku 2008 som začal cítiť problémy v rodine a jedine čo mi pomohlo bola hudba a to že som sa mohol vyrozprávať papieru. Preto som začal písať na také témy čo sa týka života a vlastne mňa. Takto som pokračoval dlho stále sa opakovalo vonka Freestyle a doma nahrávanie, tieto pesničky však nikdy nevyšli von počuli ich len najbližší z ktorými som chodil vonka. Od roku 2010 som túžil nahrávať v nejakom štúdiu, nie len doma - už mi nestačili len také „domáce nahrávky“. Samozrejme aj tie texty sa týkali už nie len mňa ale aj situáciu ktoré som videl ale nezažil. Za nejaké dva roky si chalani spravili štúdio SUB MUSIC STUDIO kde som mal možnosť za veľmi dobrú cenu nahrávať. Samozrejme, že som to hneď využil a začal písať ešte viacej pretože som mal motiváciu „nahrávať v štúdiu“...V roku 2013 som sa rozhodol, že by som spravil nejaké to demo. Tak som sa sústredil len na to. V roku 2014 sa tak stalo dal som von demo s názvom V SKRATKE. Porozdával som vyše 200ks.

Čo máš najnovšie vonku?
Po deme som spravil videoklip na tému SKLAMAL SI NÁS, kde opisujem to ako sme vyrastali dá sa povedať bez otca.

Na čom teraz pracuješ?
Teraz pracujem na EP albume, ktoré sa bude uberať úplne iným smerom ako demo V SKRATKE. Už mám nahratých pár trackov. Bude tam veľa spoluprác, zaujímavé témy a zaujímavé hudby od zaujímavých producentov.

Čo sa ti nepáči na dnešnej scéne?
Na dnešnej scéne sa mi nepáči to že veľa ľudí rapuje alebo spieva len preto, aby boli slávny a aby mali peniaze. Podľa mňa hudba je úplne o niečom inom nie len o peniazoch! A to sa odráža potom aj na tých pesničkách ☺

Akým smerom sa uberá tvoja tvorba?
Najradšej produkujem na témy čo sa týka života, toho čo prežívam, toho čo vidím proste témy na ktoré mám potrebu sa vyjadriť.

Ako vnímaš tvoju prvú tvorbu až po súčastnosť?
Moju prvú tvorbu až po súčasnosť vidím asi tak, že každým nahratým trackom sa chcem zlepšovať. Na začiatku to boli pesničky len o tom istom o tom čo som prežíval vonka s chalanmi - „stoka“. Neskôr som spoznal dievča, ktoré ma zmenilo začali sme spolu chodiť von a neskôr aj spolu bývať a to zmenilo moje myšlienky, priority a celkový pohľad na život aj na hudbu.

Texty si píšeš sám?
Texty si samozrejme píšem sám ☺. To ma na tom baví najviac.

Spolupracuješ s niekým pri tvojej tvorbe (nahrávanie klipov, grafika…)?
Na deme som spolupracoval len s kamarátmi SIVO,DOZER307,OLO LOLOVIČ, kde sa mi o produkcie postaral Wolven + Anonym, ktorý je tiež z Dolného Kubína. Na pesničku z dema SKLAMAL SI NÁS som natočil aj videoklip, s ktorým mi pomohol kameraman - Martin Klein, klip natočil a aj zostrihal. Neskôr som si nahrával tracky len tak, potom som spravil spoluprácu s kamarátom SHOORTYm. Na EPečku ktorom pracujem bude veľa spoluprác ako napr. SHOORTY, KEREM, OLO LOLOVIČ, SIVO, LEVO...O produkciu sa postará BRODŇANSKY, WINKZ, MAJSELF, ORBIS...takže myslím, že sa máte na čo tešiť ☺

Aké su tvoje ambície do budúcnosti?
Moje ambície sú ostať sám sebou, po EP by som chcel začať koncertovať na menších akciách nech tu hudbu dostanem čo najlepším spôsobom medzi ľudí. Nad ďalekou budúcnosťou sa moc nezamýšľam, žijem pre to čo je teraz.

Čo by si odkázal nováčikom ktorí začínajú rapovať?
Ja som v podstate v hudbe tiež len nováčik, ale čo môžem odkázať je to že nech to robia srdcom a preto, že ich to baví nie pre slávu a peniaze!

Ďakujem ti za rozhovor a hiphopfórum ti prajem veľa úspechov.

Klipy tohoto chalaniska si môžete pozrieť na

http://www.youtube.com/channel/UCnM-2sEAcUaoAur4oUj0Yvg

Obrázok
Obrázok užívateľa
hpcompany
V.I.P.
Rank:
V.I.P.
Príspevky:
72
Poďakovania:
4
Registrovaný:
11.02.2015

Späť na Rozhovory



Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bing [Bot], Google [Bot], Seznam [Bot]