Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Rusto BS reprezent

Rozhovory s osobnosťami zo scény

20 Okt 2015, 19:30

Rozhodol som sa priniesť vám dnes rozhovor s Rustom aby ste mali čo čítať a možno si rozšíriť obzory tak príjemné čítanie :joint:
Obrázok

Zdravím ťa Rusto, na začiatok sa predstav kto si, odkiaľ si ?
- Ahojte , som 23 ročný, takmer šedivý drbo a milujem rap (smiech). Som z Banskej Štiavnice a na toto mesto som aj patrične hrdý!

Od kedy sa venuješ rapu ? A ako si sa k rapu dostal čo bol prvý podnet spomenieš si, alebo kedy si prvý krát rapoval?
-Prvé styky s rapom boli asi v roku 2004 keď vyšiel Kontrafakt ERA , možno aj niečo skôr , počúval som najma DMX a X-Zibit , no v tom čase väčšina počúvala No Name či Gladiátor , no vždy som mal okolo seba ľudí čo so mnou ladili.
Môj prvý podnet bol, keď to doma nefungovalo ako malo, svoju zlosť som presunul do pera na papier. Prvý krát som pred niekým rapoval asi v roku 2011 keď som spravil nejaké prvé texty a odprezentoval som ich „kamošovi“ ktorý mi prvé nahrávky dodnes neposlal a navyše ma oklamal o peniaze. Preto som ho neskôr aj zdissil. Ťažko znášam v živote klamstvo a faloš :-)

Takže čo ty a dissy? Ako to vidíš, myslíš že majú na scéne miesto, alebo je to zbytočná nenávisť, prípadne len pokus o zviditeľnenie ?
-Dissy vždy patrili k rapu , kto nevie odpovedať na diss , je sráč. Je to určitá forma zviditelnenia ale je to niečo ako freestyle ktorý si fajnovo pripravíš a vždy to bolo súčasť uličného rapu.

A čo sí myslíš o dissoch ktoré nie sú na rapera, ktorý môže odpovedať, ale sú na človeka ktorý nerapuje takže nemá až takú šancu na adekvátnu odpoveď ?
-Nemyslím si o nich nič negatívne , nedissuješ niekoho len tak , ale za to , že ti niečo spôsobil, a hip-hop je o kreativite tak ako aj všedný život. Keby som herec a raper ma zdissuje , tak ho sparodujem. Samozrejme kritika má gule vtedy keď je inteligentná a hlavne pravdivá!

Čo všetko máš za sebou demá albumy klipy ? A čo považuješ sa svoj najväčší úspech do teraz ?
- Mám za sebou solo EP Skrytá Hrozba a mixtape Vulkán , čo sa týka týchto dvoch albumov nerád ich počúvam , je tam cítiť veľkú zmenu oproti prítomnosti , druhý raz by som ich (na pár trackov ) von nedal.
Môj najvačší úspech ? tak v tom mám určite jasno kámo , je to koncert na Štefana (2014) v Meśtianskej u nás v BS ,

nezabudnuteľné peklo a ja som si to užil , na triezvo , bez chýb a mal som tam kopu mojich ľudí , boli sviatky takźe každý sa došiel zabaviť :-)
-čo sa týka klipov , ako prvý som točil s Wuashicom Skrytú Hrozbu , ako neznámi a dosť slabý interpret som mal na to mega ohlas , potom sme spolu so Štiavnickou speváčkou Pati Bí spravili Spomienky a tento rok som len tak z haluze zajebal Pevnú pozíciu. Klip ktorý zobrazil to čo ma baví : rap , chuligánstvo , ulica , hudba :-)



Priblíž nám trochu tvoj mixtape Vulkán, čo ťa inšpirovalo kto sa postaral o produkciu, prípadne kde si nahrával ?
- V čase asi leto/jeseň 2014 sme mali s mojim kolegom Wuashicom hluché obdobie a mňa v Septembri tak kopla múza , že som napísal za týždeň asi 9 trackov a preto som to nazval vulkán . Lebo to zo mňa vyfrclo jak taká sopka keď j3bne (smiech)

Odkaz na stiahnutie:
Pre zobrazenie odkazov sa musíte alebo


Čo chystáš do budúcna, alebo už na niečom aktuálne pracuješ ? Prípadne nám o tom možeš niečo prezradiť?
-Tento rok by som chcel s Wuashicom vydať album ako RW pod názvom Kontakt. Album bude zahŕňať najmä poctivý rap, pohľad na spoločnosť, a naše životné cesty. Hudobne sa na ňom podielali napríklad Richard Gašperan , Majself , Teggo či Creative...

Ako píšeš texty, čo ta inšpiruje, kedy alebo kde sa ti najlepšie píše ?
- píšem texty všetkými spôsobmi , do PC , do mobilu , perom na papier. Strašne ma inšpiruje hudba , vždy píšem do nej a s čistou hlavou , vyzniem asi trochu romanticky , ale keď vonku prší tak ma to vie celkom nakopnúť na vážne témy (smiech).

Čomu sa venuješ okrem rapu ?
- Hlavne streetbalu, v minulosti som hrával basket aj súťažne , ale zahrám každý šport. A moje veľké hobby je sa dobre natrtkať (smiech), v spoločnosti dobrých a správnych ľudí je to inšpiratívne a regeneračné :D

Podel sa s nami o to čo počúvaš z cz/sk scény, aký máš názor na scénu celkovo ?
- Myslím , že na Slovensku je veľa dobrých interpretov ale u mňa jednoznačne vyhráva Momo! , ale keď sa ma spýtaš kto je na Slovensku najvačší tak moja odpoveď je asi Čistychov. Čo sa týka ČR scény tá je takmer celá na piču, nech sa na mňa nikdo nehnevá, Rest je mega dobrý ale počul som , že má Slovenské koreňe :P, možno ešte Ektor stojí za to … Ináč mrte počúvam aj Poľského Bonus RPK a Srbských Beogradski sindikát, či francúzky rap. V rape vyhľadávam vždy pravdu a cením keď niekto dosiahne niečo z ničoho.

Čo by si odkázal začínajúcim raperom, nejaké rady, postrehy jak začať čomu sa vyvarovať ?
- Myslím si , že ja som ešte ten začínajúci raper , ale ako radu by som určite každému dal , nech je sám sebou, nech si ide svoje a nech sa neponáhľa s vydaním svojich vecí :D Rap je životný štýl , nie brigáda. Môj názor

Obrázok

Na záver máš volnú ruku koho chceš pozdraviť čo odkázať čitateľom z hiphop fóra ?
-Tak určite chcem pozdraviť svoju rodinu , svojich najbližších , „čo mi kryjú chrbát jak ja ich kryjem“ :-) a v neposlednom rade Wuashicu a Pati Bí s ktorými tvoríme takú malú rapovú skupinu aj keď sme každý solo

Odkaz na stiahnutie:
Pre zobrazenie odkazov sa musíte alebo


Ak ťa rozhovor zaujal dojdi pozrieť na akciu a podporiť 6.11.2015

Obrázok
Odkaz na stiahnutie:
Pre zobrazenie odkazov sa musíte alebo



Dík za rozhovor.

SkaZOO
Obrázok užívateľa
SkaZOO
V.I.P.
Rank:
V.I.P.
Príspevky:
2828
Poďakovania:
41
Registrovaný:
03.11.2010
Bydlisko:
Praha

Späť na Rozhovory



Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bing [Bot], Google [Bot]