Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Skrytie položiek v Paneli úloh

Návody ktoré vám môžu pomôcť

29 Sep 2008, 22:53

Windows XP obsahujú mechanizmus na skrývanie všetkých položiek v Paneli úloh (Notification Area), okrem hodiniek. Položky v tomto paneli môžete skryť pre vybraného používateľa, alebo pre všetkých užívateľov na počítači.

Skrytie položiek v Paneli úloh pre vybraného používateľa :

Prihláste sa ako užívateľ, ktorému chcete skryť položky v Paneli úloh. V registroch vyhľadajte vetvu HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \Explorer V nej vytvorte novú DWORD hodnotu nazvanú NoTrayItemsDisplay a priraďte jej hodnotu 1.

Zmeny sa prejavia po odhlásení a opätovnom prihlásení.

Nastavenie:

Vetva: [HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \Explorer]
Názov : NoTrayItemsDisplay
Typ: REG_DWORD
Hodnota : 1

Skrytie položiek v Paneli úloh pre všetkých používateľov :

V registroch vyhľadajte vetvu HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \Explorer. V vytvorte v nej novú DWORD hodnotu nazvanú NoTrayItemsDisplay a priraďte jej hodnotu 1.

Zmeny sa prejavia po reštarte

Nastavenie:

Vetva: [HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \Explorer]
Názov : NoTrayItemsDisplay
Typ: REG_DWORD
Hodnota : 1
Panel rýchle spustenie (XP)

Ak ste používali Windows 98 určite ste si zvykli na panel Rýchle spustenie (Quick Launch). Vo Windows XP sa síce nachádza tiež, ale je potrebné ho zapnúť. Kliknite pravým tlačidlom na prázdne mieste na Hlavnom paneli a z kontextového menu vyberte Panel nástrojov | Rýchle spustenie. Objaví sa vám panel Rýchle spustenie presne na svojom mieste (vedľa tlačidla Štart). Od svojho predchodcu vo Windows 98 sa trochu odlišuje. Nemôžete napríklad meniť jeho veľkosť. Tá sa automaticky prispôsobuje počtu položiek v tomto paneli. Maximálne môžu byť však zobrazené iba tri položky, ostatné sa zobrazia po kliknutí na šípku.

Ak sa však bližšie pozriete na nastavenia Hlavného panelu, zistíte, že veľkosť panela Rýchle spustenie sa predsa len dá meniť. Musíte však v Štart | Nastavenia | Hlavný panel a ponuka Štart odškrtnúť možnosť Uzamknúť hlavný panel.

Nie je moj navod
Obrázok užívateľa
Stoky111
V.I.P.
Rank:
V.I.P.
Príspevky:
4087
Poďakovania:
11
Registrovaný:
10.05.2008
Bydlisko:
Bratislava

Späť na Návody



Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bing [Bot], Google [Bot], Seznam [Bot]