Re: Koho z raperov nemusite??
Predtým ako začnem: Nevravím, že tí, ktorých vymenujem nevedia rapovať alebo že to niekam nedotiahli z ničoho (obľúbený argument obhajcov Rytmusa), proste ich nemusím. Taktiež nevravím, že si ich nikdy nepustím (väčšina z nich má aspoň jednu pecku). Tu sú:
Rytmus - po jeho posledných počinoch ho len ťažko nazvať rapperom ale aj tak. Nejaké staré veci si z času na čas aj pustím ale momentálne nulový záujem.
Spirit a Suveréno - dal som ich naraz lebo sa chcem vyjadriť aj k tracku Rebel. K Suverénovi nemám čo povedať no a Spirit mal aj nejaké dobré veci ale nové veci od neho ma vôbec neoslovujú. Tieto "konšpiračné" songy by boli fajn, keby ich robí pár ľudí v pár trackoch, lenže teraz je to populárne, na Slovensku sa to stalo trendom a ktokoľvek nemá čo povedať začne s tým ako nás štát klame a zdiera a všetko možné. Nevravím, že to nie je pravda, no počuť tieto veci v každom druhom tracku mi idú hore krkom. Na ich spoločný počin Rebel som si vybudoval istú alergiu, nakoľko všetci teen "hopperi" si idú "Keď si rebel, o-ou !" po ulici s mobilom na plno a keď sa ich človek spýta, o čom to je, sami nevedia. Eminem sa k tomu faktu krásne vyjadril v jeho Syllables:
Citácia:
We don't know a word to a verse,
all we know is the chorus
'cause the chorus repeats the same four words for us.
Je to síce s časti vec fanúšikov, no má na tom zásluhu aj rapper samotný.
Moja Reč - Kedysi som si túto dvojicu išiel, no časy sa zmenili a akosi ma už neberú. Dual Shock bol obstojný no Delikove Daj mi 5 EP a ani Dobrí chlapci 3 ma vôbec neoslovili. A keď si teraz prehrávam spätne ich tvorby, sám priznávam, že až na pár trackov by som si to už asi nepustil. Na druhej strane, niektoré veci sú nestarnúce a napríklad takú Motiváciu si hoci kedy pustím :)
To je všetko čo ma momentálne napadá. Možno ich je tam vonku ešte mnoho koho by som nemusel, no ja sa pri počúvaní držím známych mien a nových/neznámych rapperov počúvam len zriedka.