Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



P.O.D.E a jeho Južanský Rap

Rozhovory s osobnosťami zo scény

09 Okt 2015, 08:34

P.O.D.E a jeho Južanský Rap.

Takže na úvod sa nám trochu predstav pre fórum P.O.D.E, odkiaľ si a trochu opráš svoje spomienky ako ťa ovplyvnil Hip Hop pri tvojich úplných začiatkoch. No a podľa teba kedy prišiel ten okamih že si začal prvý raz Rapovať v ulici ?

V prvom rade zdravím HH Fórum! Ja som rap počúval už od útleho veku aj keď som si to vtedy neuvedomoval. Vždy som vyhľadával hudbu s hovoreným slovom ako boli C-Block, Nana, atd.. V 14tych rokoch kamaráť doniesol na hudobnú Wu Tang kazetu a vtedy som si povedal "Áno! Toto je môj štýl". V 15tich som už rapoval a dokonca som mal už aj nahratý svoj prvý track. " Železná Reč - Moja rola".

Cítiš dnes že Hip Hop v tebe niečo zmenil a posunul ťa P.O.D.E pri tvojej tvorbe niekam vpred, alebo si nosíš zo sebou tento odkaz ako keď si prvý krát vypočul Rap a nemáš chuť nič na sebe už meniť ?


Mení sa doba, ale to neznamená, že sa musíme meniť aj my. Ja pracujem na tom, aby keď niekto vysloví moje meno, tak aby ho hneď napadlo že "Reálny Hip Hop". Ja meniť svoj štýl nebudem.

Pri songu "Želiezovce" je cítiť nostalgický nádych, na spomienky ktoré sa k tebe vracajú neustále späť, dneska sa aj snažia Mcs vrátiť spať k pravým hodnotám ako bol Hip Hop, aký máš nato názor ty P.O.D.E ?


Každý nech si robí čo chce, hlavne nech ma do toho neťahá. Ja som ostal pri klasike po cely čas takže ja som ok..a tak to aj bude navždy :-)

Ohľadom tvojho pripravovaného debutu P.O.D.E, vedel by si trochu predstaviť čo sa bude nachádzať na tvojom albume "S5 v čase" a čím by si chcel prekvapiť Slovenské publikom ?

Bude tam 21 trackou. Nechajte sa prekvapiť.

Čo sa týka Labelu UPRekordingz . Čo bola príčina P.O.D.E , že prišla taká zmena u teba, že tvojím novým Labelom je teraz R.I.P Records ? Je to tvoj vlastný nezávislý Label ? Lebo keď sa robí výmena Labelu tak je tam určitá nespokojnosť, vieš viac priblížiť, že si sa takto rozhodol s tvojej strany ?

Žiadna zmena labelu nenastala.. UPRekordingz navždy bracho! R.I.P Rec. je môj vlastný label kde dávam priestor mladým talentovaným rapperom ktorí chcú na sebe makať.

Máš nejaké miesto kde sa ti najlepšie píšu texty pri ktorých cítiš obrovskú pozitívnu energiu v sebe ? Každý ma to svoje miesto kde sa najlepšie cíti, máš ho aj ty P.O.D.E ?

Áno. Je to moja izba a zároveň štúdio R.I.P Rec.

Vedel by si opísať do akej skupiny Mcs by sa vedel zaradiť ? Myslím tým po tematickej stránke, bola by chuť aj do niečo nové sa vrhnúť, za príklad dám hlboký filozofický Rap plný myšlienok a živá hudba by ťa do prevádzala pri tvojich vystúpeniach ? Vedelo by ťa niečo s tohto osloviť ?

Mne osobne sa kombinácia rap a živá hudba nepáči. Ja rád píšem o živote, spomienky, ťažký život a takéto podobne témy "vyhľadávam".

Musím povedať že si veľmi produktívny P.O.D.E, točíš klipy ako na bežiacom pase, veľa mladých talentov máš pod sebou, čo máš v sebe že ťa ženie robiť obrovský Raprazent na Južanskej strane ?

Južansky rap je dosť zanedbaný. Ale nie je toto čo ma poháňa. Mňa nepoháňa nič. Robím to tak, ako to cítim.

Ako by si opísal Južansky Rap, ktorý sa snažíte P.O.D.E Raprazentovať, v čom je pre teba jedinečný tento Sound a Rap ?


Robíme to hlavne po svojom! Tam je pravda ukrytá.

Aký máš dnes názor na súčasný Hip Hop, je aj dnes čo ťa aj u nás doma milo prekvapí ?

To čomu mladá generácia vraví hip hop, nieje hip hopom ani zďaleka.. hanbím sa za Slovenský Rap pár reálnych mcs ale ti sú v úzadí kvôli týmto degešom čo skurvili rap!

Máš pred sebou teraz nejaké koncerty alebo všetok čas sústreďuješ v Nových Zámkoch a okolí. Máš aj miesta kde by si chcel mať koncerty, alebo môžeme očakávať po Slovensku, že podporíš svoj nový album "S5 v čase" ?

Tak teraz najbližší koncert bude 7.11.2015 v Night klube v NZ..V Nových Zámkoch nesústreďujem vôbec čas.. akurát keď idem za ženou lebo ona tam býva. A chcel by som mať koncerty všade na SK.

Čo by si chcel odkázať pre pozorovateľov na fóre, ako by podľa teba mali sa pozerať na tvoj Hip Hop odkaz ?

Chcel by som sa hlavne poďakovať všetkým ľuďom ktorý ma podporujú a stoja pri mne. A ďakujem aj hejterom :-) bez nich by to bolo moc ľahké. A aby som nezabudol, ďakujem aj tebe za super otázky.

PS: Nezabudni! "CESTOU ÚSPECHU, JE ROBIŤ VECI ZO SRDCA" P.O.D.E/UPR
Moje poďakovanie


Ďakujem P.O.D.E za interview a dúfam, že stále budeš mať chuť byť dravým Mcs ako si .

Peace
Obrázok užívateľaNob

Späť na Rozhovory



 


  • Podobné témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bing [Bot], GODRAP, Google [Bot], Seznam [Bot]