Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Slodo a jeho projekt 974 05

Rozhovory s osobnosťami zo scény

06 Sep 2015, 12:55

Slodo a jeho projekt974 05

Zdravím Sloda a jeho Bansko Bystrický rap. V máji si vypustil do éteru svoj počin 97405 Ep. Aké máš teraz pocity zo svojej práce, si na 100% spokojný s tým čosi vypustil do ulíc?

Zdar starý, vieš čo,.... áno som spokojný, ľudí to baví, koncertov je pomenej ale keď už tak všade je bordel ako má byť, som spokojný tak akurát :-) :-) .

Veľa Rapuješ v trackoch o práci a problémoch zo života mladých ľudí, je to určitá nespokojnosť, že žiť každodenný bežný život je až tak veľmi ťažké. Mám rodinu takže viem o čom hovoríš ale aj tak ako sa pozeráš Slodo na dnešní svet máš nejaký iný zameriavač na problémi ktoré v živote prichádzajú?
https://soundcloud.com/slodobbzoo/03-vyvoj-prod-tk85

Je toho hrozne veľa. Aktuálne sa poslednú dobu pozerám na svet po rokoch čistou hlavou a .... ľudia sú úplne mimo,... Ako mladý som to prehliadal a venoval sa kamošom, sebe, hudbe všeobecne rozvoju svojej osobnosti a čo sa dialo okolo, ma netankovalo až tak ako
dnes. Môj Rap je výpoveď človeka ktorý je zahrnutý v systéme aj napriek tomu že by nemusel keby chcel. No komu sa chce ráno vstávať v neklude a čakať na každom rohu od koho dostane na búdku,... rola gangstera mi nesedí, som viac real než si ľudia myslia.
Nepotrebujem si tvoriť komix kde v hlavnej úlohe bude moja postava, mám rád život a aj problémy ktoré sú s ním spojené,... Jasné že by to chcelo žiť z niečoho čo ma baví ale ak to má byť tak to príde a vôbec to nemienim hrotiť. Ľudia by už mali konečne niečo začať
robiť a nie to odkladať na neskôr a furt len pi*ovať.

Čo ťa najviac nakoplo Slodo aby uzrelo svetlo 974 05, bol to už nazbieraní materiál v šuflíku ktorý si spojil, že teraz je ten správny čas dať to do hromady alebo proste prišiel čas ukázať ostatným tvoju silnú zbraň a tým je tvoj Rap v kóde 97405?

Viac menej moje ep je spis mojich postrehov za mojich 24 rokov. Ep vznikalo od decembra 2013 do januára 2015. Za každým trackom sa schováva príbeh behom toho najlepšieho roka môjho života ktorý bol ovplyvnený skúsenosťami ktoré som nadobudol.
Viem že technika flowu a Lyrics je niečo na čom je potreba pracovať neustále a na mojom prvom projekte môže pôsobiť klišé alebo zastaralo ale viac-menej ako to cítim tak to dám a viem že za čas to bude stále lepšie a lepšie.
Čo ma najviac nakoplo? Život sám.

Na Soundcloude dávaš ochutnávky na vypočutie s tvojho aktuálneho Epi,myslím že kúpa tvojho hot počinu nie je na škodu mať ho vo svojej zbierke doma. Ako vnímaš ohlasy na tvoje Epi, si nadmieru spokojný že všetko išlo podľa tvojej predstavy?
http://soundcloud.com/slodobbzoo/01-97405-prod-tk85
https://soundcloud.com/slodobbzoo/04-v-mociari-prodandys

Ďakujem,
noooooo :DDD bol som trochu hlavou v oblakoch, priznávam,.. Ale viac menej aj táto prvá skúsenosť (prvý počin a riešenie okolo toho milión vecí) mi dala veľa. Viac sa rozdalo ako predalo a čo sa predalo za to sme pokryli náklady na krst a promo Ep.
Ako sme dali von prvú vec "Vývoj" tak bola cítiť zvedavosť ľudí že čo bude daľej,... Youtube ukazuje nadmieru spokojné views ktoré svedčia o tom že sa to pomaly dostáva do uší a pred oči správnym ľuďom.
A čo sa týka friends, známych a prvých fans som dosť prekvapený,.. idú si to a páči sa im to,...

Čo sa týka soundu v tvojich trackoch cítiť maličký nádych 90tých rokov, v tvojom Official videu "S odstupom času" mi tak viac približuješ Jazzovému experimentu. Mýlim sa alebo si už náročnejší a Jazzy Hip Hop ti nie je cudzí?


Vieš čo ani by som nepovedal že náročnejší ako prispôsobivý. Baví ma sound ktorý robím. Bolo to ale hrozné rozhodovať sa že kam to bude smerovať. Proste som potreboval trochu usmerniť a pochopiť a počuť sa vo viacerých projektoch
aby som usúdil sám čo je to pravé. Jazzy Hip-Hop mi sedí asi najviac,.. som v tom uvoľnený píše sa mi do toho asi najlepšie. A hlavne som pochopil korene môjho sveta a aj napriek tomu že sa nebránim nikdy novým veciam viem že toto bude moje
navždy,.. Ako hovorí môj brat Tk "srát na ne, pujdem si pořád svou věc"

Producenti na tvojom 974 05, ,ma najviac zaujal TK85 spravil výbornú prácu. Jeho beaty sú skvelé, ale aj tak oslovoval si nejakých iných producentov na tvojom Ep alebo sa dobre s TK85 a Andryšom poznáte? Takže vedeli čo bude najlepšie sedieť do tvojich rýmov?

Viac ako polovicu môjho pôsobenia v rapovom svete ovplyvnil Tk, tým že mi ukázal ako to má všetko vyzerať ak sa to má nazývať rapom. Andyš je zase všestranný umelec ktorý to vždy tak osolí aby to chutilo akurát. S "Týkejom" pracujem niečo cez 2 a pol roka a s Andyšom viac ako 5, sedím si s oboma a viac menej môžem napísať že ani nepotrebujem oslovovať niekoho iného ako ich dvoch, načo? Ak si počul celé Ep vieš že sa máš načo tešiť do budúcna,. btw. akurát jediný jeden producent ktorého som chcel osloviť bol Gruzo, pretože
jeho beaty sú tak špecifické že som jeden chcel na to Ep dostať,.. Je to Pán proste to muselo byť,.. S/O Gruzo!

Bude v blízkej dobe nejaký Live koncert kde by si mohol každý pozrieť naživo tvoj Rap Raprazent 974 05?

25.9. doraz do Zvolena na Hip-Hop reality s Osťom kde predskakujem Otisovi okolo polnoci a ďalšie eventy sa chystajú, sleduj môj Facebook alebo Instagram a tam sa dozvieš vždy všetko hneď,..

No a do budúcna môžeme očakávať nejaké novinky čo sa týka s tvojej tvorby Slodo, máme sa načo tešiť s čím prekvapíš publikum?

Na rok 2016 sa chystá prvý debut a aké to bude ukáže čas,.. nechaj sa prekvapiť. Chystá sa omnoho viac vizuálov pod taktovkou CSSC Media S/O Cimo! atď atď,...

Čo by si chcel pozorovateľom na HipHopfórume odkázať, ako sa majú pozerať podľa teba na Hip Hop a na celú Hip Hop pouličnú kultúru?

Ako to vidíte vy, do toho je každého hovno, ak to niekoho zaujíma príde k vám sám ,... počúvajte čo sa vám páči a majte svoj názor, to je hlavné,.. S/O Hip-Hop fórum a Díky ¨

Slodič

Ďakujem Slodovi za interview, a pevne verím že ešte prinesie na Slovenskej scéne veľa kvalitného Rapu pre všetkých čo majú radi skutočný Hip Hop.

Peace
Obrázok užívateľaNob

Späť na Rozhovory



 


  • Podobné témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bastard, Bing [Bot], Google [Bot], romant666, Seznam [Bot]