Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Súhlasím Čítaj viac.



Čo aktuálne počúvate ?

Slovenská hip-hopová scéna a všetko okolo nej

02 Nov 2016, 15:18

Ahoj ludia,
v posledných rokoch sa toho u nás na scéne dosť zmenilo, pribudla kopa nových kapiel nových ,,štýlov,, aj starší raperi začali robiť nové veci z novým zvukom. Zaujímalo by ma kto z váš čo aktuálne počúva, či je viac ľudí čo zostali pri starom štýle alebo si viac frčíte na novej vlne. U nás v parte sa to hudobne tiež celkom roztrhalo, preto ma to celkom zaujíma jak ste na tom vy. Kludne píšte konkrétne skupiny/raperov :gangsta:
Obrázok užívateľa
SkaZOO
V.I.P.
Rank:
V.I.P.
Príspevky:
2828
Poďakovania:
41
Registrovaný:
03.11.2010
Bydlisko:
Praha

07 Nov 2016, 16:17

Tak ja osobne si momentálne idem dosť americkú scénu v poslednom čase,ale čo sa týka tej slovenskej je to viac-menej dlhú dobu to isté (dlhé roky počúvam Čistychova,Slipa,Strapa,Moma,Plexa,Majselfa,Rytmusa až na to obdobie nejakých experimentov s nazvem to iným štýlom,Separa cením mega,čo ľudia,čo sú na fóre dlhšie určite vedia :D,Dameho,ďalej Wonder aj keď dosť dlho už nevydal nič,Miky Mora,Moja Reč,H16 si idem tie také novšie veci dajme tomu od 2013 aj keď nie všetky,Radikalov album Freeride ma baví. Suchý Pes,Danosť sú mega nedocenení podľa mňa.

Čo sa týka mladších a menej známych,alebo známejších "nových" tvárí sú dobrí P.A.T.,Mega M,Nerieš,Arzen Kvest (NARAZ),Cereal aj keď vydáva tiež o dosť menej v poslednom čase podobne ako Wondy,Drama (Balkon Records),Fobia Kid,Palermo niektoré tracky,Pil C takisto má dobré skladby niektoré a neviem,už ma viac nenapadá,každopádne je toho dosť veľa.
Obrázok užívateľa
mosignor
HHF Elita
Rank:
HHF Elita
Príspevky:
1679
Poďakovania:
945
Registrovaný:
27.07.2013

19 Nov 2016, 15:15

Ja si v podstate vypočujem všetko čo na našej scéne vznikne teda všetko k čomu sa dostanem takže všetky tie významnejšie a dlhšie pôsobiace mená (menovať ich nejdem to bi bolo na dlho)

Môžem teda vymenovať ktoré si idem za posledný cca mesiac:

DJ Wich - Tempo feat. (Kali,Separ)
Marpo - Podle sebe (feat. Rytmus)
Mega M - #60 (prod. PAT)
Mega M - #80 (prod. PAT)
Momo - Ja som Bratislava (prod. RoyalG)
Nerieš - 10 minút (feat. DMS)
Orim - Nikto mu neveril (prod. Kosa)
Rytmus - Povolanie Syn (prod. Maiky Beatz)


Keď sa to tak vezme dosť si idem nedávno vydáni album Uplný konec - W.O.W.
Rozhodne sa teším na nový album Rytmusa - Krstný Otec ktorý si pravdepodobne aj pôjdem.(iste to ale nieje posledné albumy som si moc nešiel)

S tých menej známých mien si celkom idem Mega M,Cereal,Angelus,Orim.
Obrázok užívateľa
Pepe II Dragon
Power user
Rank:
Power user
Príspevky:
222
Poďakovania:
10
Registrovaný:
13.10.2013

20 Nov 2016, 14:25

Taktiež si vypočujem hocičo. V podstate prierez celou Sk/Cz scénou, takmer u každého si nájdem skladbu, ktorá ma zaujme.
Ale tak tradične všetky známejšie mená 16ka, Rytmus a KF (Egovu "experimentálnu" tvorbu ale vôbec nie), MR, TKX, IF, Vec, maníci z Blackwoodu ... aj novšie mená Pil C, PAT, Fobia Kid ...
Je toho fakt mrte, v podstate všetko.

Lenže ako "staršieho" počúvača rapu mi vadí aktuálny trend textov pesničiek - príliš veľa egotripov, skladieb o peniazoch a "uvoľnenom" životnom štýle, plus tie moderné texty, kde každý verš je o niečom inom. Viem že mladí si to idú, a je aj taká "ľahšia" doba, lenže keďže som vyrastal na socialnejších a tématickejšíh témach, storytelingy ..., tak mi to chýba. Preto som povďačný, za páru tých interpretov a skupín, ktorí aj v tomto smere mne stále vyhovejú (MR, IF, Vec a páru ďalších)
Obrázok užívateľa
Autista
V.I.P.
Rank:
V.I.P.
Príspevky:
91
Poďakovania:
0
Registrovaný:
21.01.2012

13 Jún 2020, 04:26

Majself - Jaký Je Rozdiel

Obrázok užívateľa
vred
Závislák
Rank:
Závislák
Príspevky:
174
Poďakovania:
7
Registrovaný:
22.12.2008


Späť na (SK) slovenská



 


  • Podobné témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Registrovaní užívatelia:
applebot, Bing [Bot], Google [Bot], revolutzer, Seznam [Bot], Tonic, vrn1v